کلینیک نشیمنگاه

ساخت وبلاگ

مدفوع چیست؟

هر ماده غذایی که ما در طول روز مصرف می کنیم، می بایست به گونه ای از بدن ما دفع شود. تمامی مواد غذایی که ما مصرف می کنیم دارای پروتئین، کلسیم، ویتامین و…. هزاران ماده مفید و غیر مفید می باشد که باید برروی آنها عملیات جذب و هضم انجام شود. روده ها و یا همان بخشی از دستگاه گوارشی وظیفه انجام این عمل را به عهده دارند. بنابراین به طور کلی مدفوع باقی مانده غذای هضم شده ای است که ما میخوریم.
مدفوع می تواند به تنهایی نشان دهنده بیماری یا عارضه های زیادی از بدن باشد که با بررسی شواهد می توان به آن پی برد. شکل مدفوع، رنگ مدفوع، سایز و بو می تواند نشان دهنده وجود بیماری یا سالم بودن بدن فرد باشد.

مدفوع سالم

با توجه به سیستم بدنی هر فرد از جمله میزان تغذیه، نوع تغذیه و شرایط مدفوع منحصر به فرد است. اما می توان بر اساس برخی مشخصه ها سالم یا ناسالم بودن مدفوع را بررسی نمود. سالم بودن مدفوع به این معناست که فرد در دستگاه گوارش خود هیچ عارضه یا بیماری نداشته و سیستم گوارش او به خوبی عملیات جذب و هضم را به خوبی انجام داده.

شکل مدفوع یکی از اصلی ترین مشخصه هایی است که در مرحله اول می توان آن را تحت بررسی قرار داد؛ برای مثال مدفوع سفت یا شل بودن می تواند سندی برای ابتلا فرد به یبوست یا اسهال باشد.
یبوست به سفت، یا خشک بودن مدفوع گفته و اسهال به حالتی از شل بودن مدفوع گفته میشود که تحت برخی شرایط و بیماری ها برای فرد اتفاق می افتند و هر دوی این بیماری از عوارض جدی برخوردارند.

چه موقع دچار بیماری شده ایم؟

زمانی که هرگونه احساس تغییر از جمله تغییر رنگ مدفوع، تغییر شکل مدفوع، تغییرات در حجم، اندازه و حتی زمان بندی اجابت مزاج می تواند نشان دهنده وجود یک بیماری یا عارضه مشکل ساز در بدن شما باشد. بیماری های گوارشی بسیار جدی بوده و می بایست در ابتدایی ترین لحظات ابتلا به پزشک متخصص مراجعه نمود.

تشخیص

رنگ مدفوع می تواند نشان دهنده سلامت یک فرد باشد. البته که همانطور که گفته شد یکی از اصلی ترین مواردی که موجب تعیین ظاهر و نوع مدفوع می شود، تغذیه می باشد؛ البته که باید بدانید وجود بیماری ها نیز بی تاثیر نبوده و گاهی فرد به برخی بیماری های روده ای نظیر پولیپ، سرطان روده یا حتی بیماری های مقعدی نظیر بواسیر، شقاق و.. ابتلا است.
تشخیص مدفوع و علائمی که دارید بسیار راحت بوده و تنها کافی است به آزمایشگاه بروید تا در ظرف نمونه گیری مقداری از مدفوع را درون آن قرار دهید.

علت روشن شدن رنگ مدفوع

یکی از مواردی که افراد زیادی با آن مواجه هستند، تغییر رنگ مدفوع به سفید است. یکی از اصلی ترین علت روشن شدن رنگ مدفوع که نشان دهنده وجود یک مشکل جدی است، بسته شدن مجرای کیسه صفرااست. این عارضه می تواند در صدد استفاده از دارو های ضد اسهال یا مشکلات کیسه صفرا به وجود آید.

مدفوع سیاه رنگ نشانه چیست؟

مشاهده مدفوع سیاه بر چند علت رخ می دهد؛ خونریزی در دستگاه گوارش اصلی ترین علت ابتلا رد به مدفوع سیاه بوده که تا حد زیادی بر رنگ مدفوع تاثیر می گذارد. هرچه این خونریزی در ابتدایی ترین بخش دستگاه گوارش (معده و…) رخ دهد، رنگ مدفوع تیره تر شده و حتی ممکن است بوی تند تری به خود بگیرد.
علت دیگری که می تواند موجب سیاه شدن رنگ مدفوع باشد، مصرف برخی دارو ها ی خاص است که می تواند موجب سیاه شدن آن شود. مطالعه ادامه مطلب در کلینیک نشیمنگاه

کلینیک نشیمنگاه...
ما را در سایت کلینیک نشیمنگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nmoein nmoein بازدید : 76 تاريخ : ساعت:

بواسیر چیست؟

هموروئید چیست و چه علائمی دارد؟ باید گفت که در انتهای مقعد و راست روده عروقی وجود دارند که بسیار نازک و حساس بوده و هرگونه فشار و کشیدگی به آنها آسیب وارد می کند. اگر برایتان سوال پیش می آید که این فشار چگونه به رگ های درون راست روده وارد می شود، باید بدانید یبوست یکی از دلایل فشار بر این عروق است. مدفوع خشک و سفتی که می خواهد از روده عبور کند، فشار زیادی بر دیواره روده و رگ ها وارد می کند. در نتیجه رگ ها متورم شده و توده های خونی و دردناک را به وجود می آورند. این توده هاکه بواسیر نامیده می شوند، دارای دو نوع مختلف داخلی و خارجی بوده که هرکدام علائم و نشانه هایی دارند.

بواسیر داخلی: بواسیر داخلی، یکی از دو نوع این بیماری است. در نوع داخلی این بیماری بسیار آسان تر بوده و بیمار از علائم ظاهری کمتری نسبت به نوع دیگر آن برخوردار است. برای مثال فرد احساس سوزش و خارش کمتر و یا اصلا درد ندارد اما هنگام اجابت مزاج بر روی مدفوع یا دستمال کاغذی خون میبیند.

البته درست است که دردهای این نوع از بیماری کمتر هستند؛ اما بواسیر داخلی علائمی دارد که نشان دهنده وجود این بیماری است. خروج ترشحات از مقعد و احساس عدم تخلیه از نشانه های هموروئید داخلی هستند.

بواسیر خارجی: نوع خارجی هموروئید که از علائم بیشتری برخوردار است، موجب احساس درد، سوزش، خارش و خونریزی بیشتر در فرد می شود و با هموروئید داخلی متفاوت است. بواسیر خارجی ممکن است فعالیت های روزانه فرد از جمله نشستن یا اجابت مزاج را مختل ساخته و سوزش غیر قابل تحملی برای او فراهم کند.

عروق خونی متورم و ملتهب شده که نشان می دهند بواسیر چیست، در نوع خارجی آن کاملا نمایان می شوند. به طوری که شما می توانید آن را در اطراف دهانه مقعد خود لمس کرده یا ببینید. علت وجود درد و علائم بیشتر در بواسیر خارجی، وجود پوست حساس ناحیه دهانه مقعد است که با ورم و فشاری که مدفوع به آن وارد می کند، دوچندان می شود.

علائم هموروئید چیست؟

بواسیر نیز مانند سایر بیماری ها دارای علائمی است که افراد هنگام ابتلا، آن ها را تجربه خواهند نمود. این علائم گاهی بسیار دردناک بوده و فعایت روزانه فرد را تحت تاثیر خود قرار می دهند. همچنین وجود توده بر آمده به اسم هموروئید در ناحیه مقعد می تواند سبب از بین رفتم اعتماد به نفس فرد شده و مشکلات دیگری را نیز به همراه آورد.

علائم هموروئید یا بواسیر به طور کلی به شرح زیر است:

درد شدید هنگام راه رفتن، نشستن
سوزش
خارش شدید
خونریزی از زائده هموروئیدی
احساس عدم تخلیه پس از اجابت مزاج
خروج ترشح از مقعد
اختلال و بی قراری در هنگام نشستن
برآمدگی، تورم و وجود زائده ای همچون گوشت اضافه در ناحیه مقعدی

هموروئید یا بواسیر به تورم سیاهرگ ها یا رگ های خونی در داخل و اطراف مقعد و پایین رکتوم گفته می شود.

علت بواسیر چیست؟

بروز هموروئید مانند دیگر بیماری ها به عوامل و دلایل زیادی بستگی دارد. اما موارد زیر موارد شایع تری هستند که در به وجود آمدن هموروئید نقش دارند.

یبوست: بزرگترین و اصلی ترین عامل بواسیر داخلی و خارجی است. سفت، خشک و بزرگ شدن مدفوع، هنگام اجابت مزاج موجب متورم سازی عروق خونی شده و به دیواره روده ها فشار زیادی وارد می کند. در نتیجه این فشار و متورم شدن عروق بیماری هموروئید به وجود می آید.

چاقی: افراد چاق، به دلیل وزن بالایی که دارند معمولا بیشتر از افراد لاغر در معرض هموروئید هستند.

زور زدن: زور زدن از دیگر عواملی است که به مسئله بروز هموروئید مربوط است. هنگامی که مدفوع سفت و خشک است، فرد برای دفع آن زور میزند که این کار موجب وارد کردن آسیب به روده ها و مقعد شده و علاوه بر به وجود آوردن هموروئید، سبب به وجود آمدن شقاق نیز می شود.

نشستن های طولانی مدت: فشار آمدن به عروق خونی در ناحیه مقعد و راست روده از دیگر دلایل به وجود آمدن این بیماری است. افرادی که شغل آنها به صورت نشسته است بیشتر در معرض خطر ابتلا به هموروئید هستند.

بارداری: در خانمهای باردار، حجم زیادی از شکم را جنین اشغال می کند که این امر فشار بر نواحی تحتانی را دوچندان کرده و خطر مبتلا شدن به این بیماری را افزایش می دهد. از این رو بواسیر دوران بارداری به وجود می آید که داروها و شیوه های درمانی خاصی دارد.

عدم تحرک و ورزش: امروزه افراد به دلیل داشتن زندگی های پرمشغله وقت برای انجام ورزش های مداوم و منظم نیستند.

اما باید بدانید روزی 20 دقیقه تحرک و ورزش حتی در قالب پیاده روی می تواند شما را از خطر مبتلا شدن به بواسیر نجات دهد.

داشتن رابطه جنسی مقعدی: رابطه جنسی مقعدی علاوه بر به وجود آورنده بواسیر می تواند آسیب های مخرب دیگری مانند گشاد شدن دهانه مقعد، خطر ابتلا به بیماری ها و عفونت را به همراه بیاورد.

داشتن اسهال مزمن: اسهال مزمن بیماری است که فرد دائما با مشکل شل بودن مدفوع روبرو بوده و هنگام اجابت مزاج فشار زیادی را متحمل می شود.

چه کسانی در معرض ابتلا به بواسیر یا هموروئید هستند؟

تقریبا همه افراد حتی کودکان خطر و امکان ابتلا به بواسیر را دارند؛ اما به طور کلی این بیماری در کودکان کمتر دیده شده و در برخی افراد بزرگسال با شرایط خاص بیشتر به چشم می خورد. ریسک ابتلا به بواسیر در افراد زیر بالاتر است :

افرادی که دارای یبوست های مکرر هستند.
افرادی که باردار هستند.
افرادی که دائم وسیله های سنگین جابه جا می کنند.
افرادی که دارای اضافه وزن هستند.
زمان زیادی را برای اجابت مزاج در توالت می گذرانند.
افرادی که برای دفع مدفوع زور می زنند.
از رژیم غذایی کم فیبری بهره می برند.

تفاوت بین شقاق و هموروئید چیست؟

هموروئید و شقاق مقعدی دارای علائم و نشانه های نسبتا مشابهی چون سوزش، خارش و خونریزی هستند. از این رو بسیاری از افراد این دو بیماری را با یکدیگر اشتباه می گیرند. درحالیکه عامل اصلی هموروئید متورم شدن رگ های درون راست روده و مقعد هستند اما شقاق پارگی و ترک خوردگی های مقعدی است. شما می توانید برای تشخیص دقیق و بهتر این دو بیماری معاینه ها و آزمایشاتی انجام دهید تا به علت بیماری خود پی ببرید.

عوارض هموروئید

هموروئید نیز مانند سایر بیماری ها دارای عوارضی می باشد که با ابتلا به آن برای فرد به همراه می آورد. اما عوارض این عارضه چندان خطرناک نبوده و تنها موجب اذیت شدن و ایجاد اختلال در فعالیت های روزمره بیمار می گردد. برای مثال یکی از بزرگترین عوارض هموروئید درد شدیدی است که ممکن است حتی هنگام خواب برای بیمار به همراه آورد. از این رو بهتر است فرد در زمان مشاهده کوچکترین علائم، نسبت به درمان عارضه اقدام نماید.

بنابراین برخی از عوارض هموروئید عبارت اند از:

امکان ابتلا به کم خونی ناشی از بواسیر خونی
امکان ترومبوزه شدن
ایجاد دیگر بیماری های مقعدی
اختلال در فعالیت های روزانه
زخم
عفونت
افزایش درد و سوزش
سخت شدن بارداری یا زایمان در خانمها

پیشگیری از هموروئید یا بواسیر

برای پیشگیری از هموروئید، این بیماری نشیمنگاهی بسیار دردناک که میتواند فعالیت های شما را مختل کند، می توانید از راهکارهای زیر استفاده نمایید. البته باید بدانید به کار گیری شیوه سالم سبک زندگی بر همه جوانب زندگی افراد موثر بوده و در سلامتی آنها موثر است. اما با این حال برخی راهکارهای بسیار ساده وجود دارند که برای پیشگیری از هموروئید بی تاثیر نیستند.

مصرف فراوان مایعات برای دفع یبوست
مصرف سبزیجات تازه بخصوص فیبردار
رژیم غذایی متعادل و مفید
انجام ورزش یا داشتن تحرک منظم
پرهیز از زور زدن هنگام اجابت مزاج
پرهیز از نشستن های طولانی مدت
ترک دخانیات
پرهیز از جا به جایی اجسام سنگین
انجام به موقع اجابت مزاج

بهترین راه درمان بواسیر چیست؟

با پیشرفت علم و دانش، درمان هموروئید که یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی است و بیشتر افراد به آن دچار هستند بسیار آسان شده است. عمل جراحی و لیزر دو روش درمانی بسیار مفید و کارآمد هستند که در درمان انواع بواسیر داخلی و خارجی بسیار موثر می باشند.

برخی افراد به دلایل مختلفی چون عدم آشنایی با کلینیک تخصصی، نا آگاهی از شیوه درمان، خجالت، ترس و عدم آگاهی از هزینه های لیزر و جراحی از انجام این شیوه های درمان خود داری می کنند. اگر دچار سطح 3 و 4 این بیماری هستید و درمان شما با چالش روبرو شده، بهترین راه درمان بواسیر استفاده از عمل جراحی یا لیزر بواسیر است که لیزر می تواند در درمان شما با کمترین میزان درد و دوره نقاهت بسیار موثر باشد. استفاده از لیزر برای درمان هموروئید یک روش بسیار ساده و مطمئن بوده و از کمترین آسیب و دوره نقاهتی برخوردار است.

https://clinicjarahi.ir/what-hemorrhoids/

کلینیک نشیمنگاه...
ما را در سایت کلینیک نشیمنگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nmoein nmoein بازدید : 62 تاريخ : ساعت:

گوشت اضافه مقعدی چیست؟
گوشت اضافه مقعدی به طور کلی عارضه ای است که با خارج شدن هرگونه گوشت اضافه یا برآمدگی اضافه از دهانه مقعد به وجود می آید. این عارضه غیر طبیع یبوده و افرادی که به گوشت اضافه مقعدی دچار میشوند، معمولا به بیماری خاصی نظیر هموروئید، زگیل مقعدی، شقاق یا دیگر بیماری ها مبتلا هستند. گوشت اضافه مقعد از دسته بیماری هایی است که فعالیت روزانه فرد از جمله نشستن ، راه رفتن و… مختل کرده و تحت تاثر خود قرار می دهد.

 

علائم
علائم گوشت اضافه مقعدی معمولا قابل لمس و مشاهده بوده و افراد مبتلا به این عارضه می تواند به راحتی آن را مشاهده نمایند. البته مشاهده آنها به معنای تشخیص دقیق بیماری نبوده و تنها از وجود عارضه آگاهی می دهد.
اصلی ترین علائم گوشت اضافه مقعد عبارت اند از:

گوشت های اضافه و نرم
احساس گرفتگی مقعد
تیره تر شدن رنگ گوشت اضافه و زائده ها
بافت نرم که با لمس دست احساس می شودو
درد در ناحیه مقعد
خروج ترشح مقعدی (در صورت وجود عارضه داخلی یا بیماری پیش زمینه ای)
اندازه آن معمولا چند میلی متر بوده که معمولا افزایش نمی یابد

 

علت گوشت اضافه مقعدی
علت بروز برآمدگی و بيرون زدگي گوشت اضافه مقعدی زنان و مردان در دهانه آن، نشان دهنده بیماری های مقعدی، گوارشی یا روده بوده و میزان شیوع در همه یکسان است. بواسیر، شقاق، آبسه و حتی زگیل تناسلی در زنان و مردان میتواند سبب بروز این عارضه باشند که بیمار برای بررسی و درمان نیازمند معاینه پزشک می باشد.

 

بواسیر یا هموروئید
بواسیر یا هموروئید از بیماری های ناحیه نشیمنگاهی است که با متورم شدن عروق درون روده به وجود می آید. این بیماری دارای دو نوع مختلف بواسیر داخلی و بواسیر خارجی می باشد. عروق متورم و تحت فشار (فشار وارد شده توسط یبوست یا اسهال ) که درون راست روده هستند بواسیر داخلی را پدید می آورند. همین مساله یا حتی بواسیر خارجی که به طور کلی خارج از دهانه مقعد رخ می دهد، از دلایل گوشت اضافه مقعدی خواهند بود.

 

شقاق یا فیشر
شقاق یا همان فیشر، بیماری آزار دهنده ناحیه نشیمنگاهی است که از ترک، چاک خوردگی دهانه مقعد به وجود می آید. این عارضه باید هرچه سریعتر توسط یک روش مناسب درمان شود؛ چرا که بی توجهی به درمان آن می تواند عوارضی چون ابتلا به شقاق مزمن که درمان آن بسیار دشوار است و گوشت اضافه مقعدی را به همراه داشته باشد.

آبسه
عفونت و آبسه که از مسدود شدن غدد اطراف مقعد پدید می آیند از دیگر بیماری های مقعدی است که می تواند تورم، التهاب، درد، خروج ترشح را به همراه داشته باشد. علاوه بر آن بی توجه به درمان این عارضه می تواند آن را مانند گوشت اضافه نمایان نموده و اختلالات فرد را دچار اختلال نماید.

 

زگیل مقعدی
زگیل مقعدی از دیگر علت های گوشت اضافه مقعدی هستند که افراد به آن دچار می شوند. این عارضه توسط ویروس اچ پی وی در ناحیه تناسلی افراد پدید می آید و علائمی چون زگیل های تکی یا خوشه ای در دهانه مقعد، آلت تناسلی، واژن یا حتی دهان به وجود می آورد. برخی افراد به این بیماری آشنایی نداشته و برآمدگی های ناشی از زگیل در نزدیکی آن را را گوشت اضافه مقعدی تلقی می کنند. این بیماری بسیار شایع بوده و افراد باید درمان آن را امری مهم تلقی نمایند.

 

رابطه جنسی مقعدی
در ابتدا، این موضوع سوال بسیاری از افراد می باشد که آیا رابطه مقعدی باعث گوشت اضافه میشود؟ بله! به طور کلی مقعد راه خروج مدفوع و اجابت مزاج می باشد و برای رابطه جنسی ساخته نشده است. از این رو وارد شدن شی خارجی یا آلت تناسلی مردانه می تواند سبب وارد کردن آسیب به آن شده و مشکلات بسیار جدی را برای فرد به وجود آورد. تورم و آسیب به عضلات اسفنکتر می تواند افراد را به گوشت اضافه مقعدی دچار کنند.

 

گوشت اضافه مقعدی در بارداری
بارداری از دیگر عوامل بروز بيرون زدگي گوشت اضافه مقعدی زنان است که خانمها به آن دچار میشوند. فشاری که جنین به اعضای داخلی بدن از جمله رحم و روده های مادر وارد می کند می تواند سبب گوشت اضافه مقعد شود.

 

تشخیص گوشت اضافه مقعد چگونه انجام می شود؟
تشخیص دقیق و بررسی این عارضه توسط پزشک متخصص امکان پذیر خواهد بود؛ چرا که ممکن است علائمی که تجربه می کنید ناشی از دیگر بیماری های ناحیه نشیمنگاهی یا حتی بیماری های خطرناک تر بوده و نیازمند بررسی کامل تری داشته باشد. پزشک متخصص گوارش یا جراح عمومی بهترین گزینه هایی هستند که هنگام مشاهده علائم میتوانید مراجعه نمایید. پزشک با معاینه و مشاهده شدت بیماری آن را بررسی یا حتی ممکن است برخی آزمایش هایی چون کولونوسکوپی، آندوسکوپی یا … برای شما تجویز نماید.

https://clinicjarahi.ir/extra-meat/

کلینیک نشیمنگاه...
ما را در سایت کلینیک نشیمنگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nmoein nmoein بازدید : 93 تاريخ : ساعت:

بیماری فیستول مقعدی چیست؟

فیستول مقعدی از بیماری های شایع ناحیه نشیمنگاهی بوده که دارای علائمی چون ترشح عفونت، درد، التهاب و برآمدگی، خروج خون آبه در ناحیه مقعد می باشد.
این بیماری از پدید آمدن کانال غیر طبیعی بین مقعد و راست روده به وجود آمده و بی توجهی به بهبودی آن سبب پیشرفت بیماری و گسترش تونل های عفونی بیشتری شود. درمان فیستول تنها به وسیله جراحی فیستول و انجام لیزر امکان پذیر است که در ادامه مزایا و معایب هرکدام را بازگو خواهیم نمود.

لیزر فیستول مقعد

اصلی ترین و تنها راه درمان فیستول مقعد، از بین بردن کانال و تونل عفونی غیر طبیعی ایجاد شده در بافت بدن است که سبب درمان این بیماری می شود.
لیزر یکی از بهترین و نوین ترین شیوه های درمان فیستول مقعدی است که امروزه مورد تایید پزشکان واقع شده. این روش کاملا بدون به کارگیری تیغ جراحی بوده و مناسب همه افراد و به خصوص افرادی که علاقه به انجام عمل جراحی ندارند است.
شیوه درمان فیستول مقعدی با لیزر به گونه ای است که پزشک متخصص با استفاده از اشعه دستگاه لیزر کانال عفونی را تخلیه نموده و آن را از بین میبرد. این روش بدون نیاز به بخیه، جراحت یا زخم بزرگ بوده و بیماری را به طور کامل از بین می برند.

مزایای لیزر فیستول مقعد

همانطور که گفته شد درمان فیستول مقعدی با لیزر بهترین شیوه از بین بردن این بیماری شناخته می شود. این روش دارای مزایای بی شماری است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

  • کم هزینه بودن لیزر فیستول نسبت به دیگر شیوه های درمان فیستول مقعدی چرا که نیازی به متقبل شدن هزینه بستری، بیهوشی، اتاق عمل را مانند بیمارستان ندارد.
  • دوره نقاهت بسیار کوتاه به دلیل عدم وجود زخم ناشی از تیغ جراحی
  • عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان
  • عدم عود و بازگشت بیماری و درمان کامل
  • انجام لیزر فیستول تحت بی حسی صورت میگیرد از این رو نیاز بدون درد و خونریزی انجام می شود
  • محدودیتی در میزان حاد بودن و تعداد کانال های فیستول های موجود ندارد

مراقبت های بعد از درمان فیستول مقعد با عمل جراحی لیزر

رعایت نکات مراقبتی بعد از انجام لیزر به منظور درمان فیستول مقعدی می تواند تا حد زیادی در تسریع روند بهبود موثر بوده و علائم طبیعی بعد از لیزر فیستول که خروج خون آبه یا سوزش سطحی هستند را کاهش دهد.
برخی از این راه های مراقبتی بعد از درمان فیستول مقعد عبارت اند از:

  • جلوگیری یا درمان بیماری هایی چون یبوست یا اسهال
  • نوشیدن مایعات به مقدار کافی (8الی 10 لیوان آب در روز)
  • رعایت بهداشت فردی و بهداشت ناحیه مقعد
  • پرهیز از برقراری رابطه جنسی مقعدی
  • رعایت رژیم غذایی مناسب، پر فیبر و حاوی میوه ها و سبزیجات
  • پرهیز از استفاده مواد شوینده عطری که موجب حساسیت می شوند
  • استفاده از حمام نشیمنگاه به منظور از بین بردن میکروب و باکتری های ناحیه
  • تعویض پانسمان به طور منظم

تشخیص و معاینه فیستول مقعدی

برای درمان فیستول مقعدی باید به پزشک یا جراح فیستول که پزشک عمومی، جراح عمومی یا گوارش است مراجعه نموده و می توانید نسبت به درمان این بیماری اقدام نمایید. پزشک مربوطه با معاینه بیمار به صورت فیزیکی یا پرسش و پاسخ و انجام برخی آزمایشاتی چون سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی، کولونوسکوپی و … می تواند نوع و شدت بیماری را معین نماید.

البته برخی از انواع فیستول مقعدی که افراد به آن دچار می شوند بسیار حاد بوده و پزشک با مشاهده می تواند آن را تشخیص دهد؛ اما انجام آزمایشات ذکر شده به بررسی میزان دقیق بیماری کمک خواهند کرد.

روشهای درمان و جراحی فیستول

درمان فیستول مقعد به روشهای متعددی امکان پذیر است. قبل از پیشرفت علم ، استفاده از تیغ جراحی به منظور درمان فیستول مقعد تنها راه بود؛ اما با گذشت زمان و پیشرفت علم روش درمانی مفیدی چون لیزر جایگزین این شیوه درمان فیستول مقعد شد. با ما همراه باشید تا با انواع مختلف درمان فیستول مقعد و جراحی فیستول آشنا شوید.

لیزر فیستول مقعدی

لیزر فیستول مقعدی همانطور که گفته شد، یک روش امن بی خطر و بدون بهره گیری از عمل جراحی بوده و هرگونه فیستول را با هر تعداد تونل یا کانال عفونی را به طور کامل از بین می برد. درمان فیستول با لیزر بسیار نوین بوده و از کمترین عوارضی برخوردار است.

عمل جراحی فیستول به روش استن

کتان، نخ بخیه، لوله تخلیه عفونت از ابزار هایی هستند که برای درمان فیستول مقعدی با استن یا ستون به کارگرفته می شوند. انجام آزمایش ام آر آی یا سونوگرافی یکی از ملزومات به کارگیری این روش بوده و می تواند میزان بیماری را معین نماید.
نخ، کتان و یا لوله تخلیه ای که پزشک آن را درون مجرای فیستول قرار می دهد، باید بین 6 الی 12 هفته درون آن باقی می ماند. همچنین این روش درمان فیستول مقعدی مناسب فیستول های پیشرفته و تو در تو می بوده و مورد استفاده افراد در معرض خطر بی اختیاری می باشد.

https://clinicjarahi.ir/fistula-treatment/

کلینیک نشیمنگاه...
ما را در سایت کلینیک نشیمنگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nmoein nmoein بازدید : 86 تاريخ : ساعت: